Záhadná smrt na dovolené. Důchodce skočil do vody a zemřel

Britský turista si chtěl splnit sen a vyrazil na dovolenou do Turecka, kde se zúčastnil cesty vyhlídkovou lodí. Koupání ve městě Marmaris v provincii Mugla nedaleko Bodrumu se mu ale zřejmě stalo osudným, informoval web Daily Mail

73letý muž v úterý s přáteli na lodi objížděl malebné zátoky, když se rozhodl skočit do moře. To má nyní teplotu zhruba 25 stupňů.

Denis ale začal mít ve vodě potíže a jeho přátelé okamžitě zavolali záchrannou službu, informoval turecký web Son Mühür. Tým složený z pobřežní hlídky, policie a potápěčů na dvou člunech ho rychle vytáhl z vody a odvezl k záchranářům čekajícím na pláži.

[chooze:article;value:551315]

​Přes veškerou snahu se ale seniora nepodařilo oživit a na místě byl prohlášen za mrtvého. Jeho tělo bylo posláno do márnice státní nemocnice v Marmaris a poté do ústavu soudního lékařství, aby lékaři určili přesnou příčinu smrti.

Zdravotníci budou zjišťovat, zda důchodce nezemřel na šok ze studené vody, kdy prudký pokles teploty uzavírá cévy a zvyšuje krevní tlak.

Turecko nabízí i dosud málo známé destinace. Za pouhé dvě a půl hodiny můžete být u průzračného Egejského moře. Podívejte se na pořad Experti na cestách:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.