Těžké rozhodnutí prince Williama: Nemocnou Kate musí opustit

[chooze:gallery;value:22194]

​Královská rodina si prochází těžkým obdobím. Král Karel III. i princezna Kate bojují s rakovinou. Řadu povinností tak na svá bedra převzal princ William. Když však princezna o zákeřné nemoci informovala veřejnost, vzal si i její manžel několikatýdenní volno, aby mohl stát při ní.

Jenže tato přestávka podle britského deníku Express brzy skončí a princ se ke svým královským úkolům vrátí. Už ve čtvrtek 18. dubna Wiliiam navštíví hrabství Surrey a západní Londýn. Hodlá tamní komunitě připomenout důležitost ochrany životního prostředí, o které se zajímá i princezna Kate.

[chooze:article;value:550035]

Nejprve se podle portálu Mirror zúčastní akce pořádané charitativní organizací, která se zabývá přerozdělováním nadbytečných potravin, a stane se svědkem celého procesu od třídění těchto potravin až po jejich distribuci do malých komunitních center.

Poté William zamíří do centra pro mládež v západním Londýně, do kterého se jídlo pravidelně zasílá. Prince čeká i diskuze s mladistvými o tom, jaký přínos takové dodávky mají. Právě plýtvání potravinami je totiž téma, kterému se dlouhodobě věnuje i princův otec Karel III., jehož povinnosti William zčásti převzal.

[chooze:article;value:551204]

Pro prince bude toto setkání v centru mládeže první oficiální akcí od té doby, co jeho manželka Kate veřejně oznámila, že bojuje s rakovinou. Jeho zatím poslední veřejné vystoupení se totiž uskutečnilo 20. března.

Nemocná Kate se objevila na veřejnosti. S William překvapili lidi v obchodě (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.