Obžaloba k brutální vraždě: Muže měli mučit, mrtvého uvařit a rozlít po okolí

Před soudem v Hradci Králové v pondělí stanuli dva muži s iniciály P. J. a A. G., kteří se podle obžaloby měli v roce 2022 dopustit kruté vraždy v Pohodlí u Litomyšle. Svého známého měli unést kvůli marihuaně, kterou údajně ukradl z domu jednoho z nich.

Uneseného následně měli mučit. "Za použití různých nástrojů, zejména zapnuté elektrické strunové sekačky, poškozeného zraňovali v oblasti zad, hýždí a nohou, poté jej společně fyzicky napadali nejméně ještě několik hodin údery pěstí do obličeje," uvádí obžaloba.

[chooze:article;value:550428]

​Následně jej údajně pouze ve spodním prádle a při nízkých teplotách drželi několik dní ve sklepě. "Přivázali ho rukama řetězy k traverze a v průběhu této doby jej stále fyzicky napadali údery pěstí do různých částí těla," píše se v obžalobě s tím, že muž pak upadl do bezvědomí a později zemřel.

​Těla se pak kumpáni měli zbavit obzvláště brutálním způsobem. "Obžalovaný A. G. sekerou oddělil část nohy v kotníku poškozeného a tuto uvařili v kuchyni v hrnci, aby zjistili dobu vaření k oddělení masa od kostí," popisuje obžaloba jejich postup.

[chooze:article;value:549358]

"Poté tělo poškozeného přenesli na dvůr domu, kde jej vložili do kovového sudu, zalili vodou a v tomto sudu tělo poškozeného uvařili," dodává. Pak měli spálit kosti a zbytky těla rozlít na pole v okolí obce.

Soud by se měl případem zabývat až do pátku. P. J. vinu odmítá, A. G. spolupracuje, ale podle něj jen muže omezili na svobodě, ne zavraždili. Pro prvního z nich žalobce navrhuje 30leté a pro druhého 25leté vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.