Vážná nehoda na D1: Ve zdemolovaném autě se těžce zranil muž, letěl pro něj vrtulník

[chooze:gallery;value:35508]

Vážná dopravní nehoda zablokovala v neděli ráno dálnici D1 u Větrného Jeníkova ve směru na Brno. Havarované auto se po nárazu převrátilo a skončilo zdemolované. 

"Před osmou hodinou ráno bylo nutné uzavřít dálnici na 104. kilometru směrem na Brno. V úseku havarovalo osobní vozidlo a dle současných informací došlo ke zranění dvou lidí. Na místě přistál vrtulník, zasahují zde složky integrovaného záchranného systému," informovala TN.cz před devátou hodinou dopoledne mluvčí policie Kraje Vysočina Jana Kroutilová.

[chooze:article;value:550858]

"Na místě jsme ošetřili dvě osoby – muže, kterého jsme transportovali s těžkými zraněními letecky do brněnské nemocnice, a ženu, která utrpěla lehké zranění a byla sanitním vozidlem převezena do nemocnice v Jihlavě," doplnil pak mluvčí záchranné služby Petr Janáček.

"Zasahující jednotka profesionálních hasičů z centrální hasičské stanice v Jihlavě provedla na havarovaném vozidle protipožární opatření, uniklé provozní kapaliny zlikvidovala sorbentem a místo události technicky zabezpečila," sdělili na síti X k nehodě hasiči. Dálnici se podařilo zprůjezdnit po deváté hodině ráno.

Řidič jel po D8 v protisměru. Způsobil nehodu, pak se otočil a zmizel:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.