SPD si volí nové předsednictvo. Hnutí chce dál vést Tomio Okamura

V sobotu se v pražském hotelu Duo sešli delegáti hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Volit tam budou nové vedení strany. Předsednickou funkci obhajuje hlavní tvář hnutí Tomio Okamura.

Kromě něj se bude na konferenci volit také nové pětičlenné předsednictvo. To si pak ze svých řad vybere místopředsedu strany. Tím chce i nadále být Radim Fiala.

Hnutí se připravuje na blížící se volby do Evropského parlamentu, kam kandiduje spolu s hnutím Trikolora. Aktuálně obhajuje dva mandáty. "Můj osobní cíl je, abychom navýšili. Byl bych rád, aby mandáty byly tři. Určitě je cílem, abychom měli stejně nebo více mandátů," řekl Seznam Zprávám Okamura.

[chooze:article;value:550031]

Na konferenci by proto neměla chybět předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová a zavítá tam i exprezident Miloš Zeman, který se teprve minulý týden vrátil z nemocnice. Jeho předchůdce Václav Klaus pak má na kongres poslat videozdravici.

Setkání se ponese též v duchu vzpomínání. Minutou ticha si delegáti připomenou nedávno zesnulého poslance a neúspěšného prezidentského kandidáta za SPD Jaroslava Baštu.

Tomio Okamura: Na Babiše se nezlobím, byl to úlet z nervozity (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.