Málo rybiček v moři a moc pavouků. Reklamace dovolených jsou často bizarní

Lidé, kteří se vydají na dovolenou s cestovní kanceláří, se někdy pokusí reklamovat i věci, které by asi jiné nenapadly. "Klienti na Maledivách například reklamují, že tam je moc pavouků. Máme i reklamaci, že tam je málo rybiček v moři na metr krychlový," popsala Okonkwo Gattuso.

Důležité je také ohlídat si, jestli si kupuji dovolenou tam, kam opravdu chci jet. "Klientka si koupila zájezd do hotelu, který je názvem podobný nějakému jinému hotelu, a divila se, že odjela do úplně jiné destinace, protože si nepřečetla, o jaký jde hotel," popsala provozní ředitelka.

[chooze:article;value:548532]

​Někteří cestovatelé se podle ní snaží reklamace vytvářet i účelově, aby získali nějaké peníze zpět. Na druhou stranu ale doporučuje se v případě nespokojenosti ozvat. "Je nejlepší to řešit ihned, protože s tím můžeme hned něco dělat," doporučila.

S pozdějšími reklamacemi totiž můžou často být potíže. "Klienti nemají dostatek dokumentace, nemají fotky, nemají svědky a nemají další věci, které potřebujeme ke zdárnému a rychlému vyřešení," vysvětlila.

[chooze:article;value:549565]

​V případě stížností až z domova se proces často protáhne. "Je to opravdu složitý proces, proto na to vyřízení máme 30 dní. Musíme komunikovat se zahraničím, ověřuje se to u letecké společnosti, v hotelu, u delegáta, potom u dalších svědků," dodala Okonkwo Gattuso.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.