Princezna Diana by byla zklamaná. William a Harry neplní její poslední přání

[chooze:gallery;value:32082]

William a Harry byli, zejména po smrti jejich matky princezny Diany, nerozlučnou dvojkou. V době, kdy Diana tragicky zemřela při autonehodě v Paříži, jim bylo pouhých 15 a 12 let. "William a Harry si byli opravdu, opravdu blízcí. A je to opravdu smutné, že jsou si teď tak vzdálení," řekl expert na královskou rodinu Charles Rae v rozhovoru pro deník Sun.

Právě to, aby si bratři byli blízcí, si prý princezna Diana velmi přála. "To je to, co Diana vždycky chtěla, aby si chlapci zůstali co nejbližší, aby tu byli jeden pro druhého. Byl to oni dva proti celému světu, ale tak už to samozřejmě není," dodal.

Vztah Williama a Harryho se totiž změnil ve chvíli, kdy princ Harry v roce 2020 oznámil, že se vzdává svých královských povinností a s manželkou Meghan se odstěhovali do Kalifornie. Jejich vztahem pak otřásl i seriál pro Netflix Harry a Meghan nebo rozhovor s Oprah Winfreyovou. Nevylepšila ho ani Harryho autobiografe Náhradník, píše web Mirror.

[chooze:article;value:550035]

Od té doby, co se Harry a Meghan odstěhovali do Spojených států, se v Británii téměř neukázali. Manželé spolu naposledy zavítali do Velké Británie na podzim 2022, aby se zúčastnili pohřbu královny Alžběty II. Harry se sám vrátil zpět do vlasti v květnu 2023, a to kvůli korunovaci svého otce.

Naposledy se princ v Británii ukázal letos v únoru, když přispěchal za králem poté, co oznámil, že má rakovinu. S otcem se ale údajně viděl jen půl hodiny a druhý den odletěl zpět do Spojených států. Harry se prý měl tehdy zájem sejít také s Williamem, který ale údajně neměl nejmenší zájem bratra vidět.

Znovu by měl princ Harry do Spojeného království zavítat v květnu, a to u příležitosti desátého výročí Invictus Games. "Harry se do Británie určitě v květnu vrátí kvůli Invictus Games, je to jak jeho dítě. Kdyby se rozhodl nedorazit, musel by to hodně vysvětlovat, protože by každý předpokládal, že je to kvůli tomu, že by se mohl setkat s bratrem a mohlo by to být trapné, nebo že se s ním nechce setkat vůbec," vysvětlil královský autor Tom Quinn.

[chooze:article;value:549693]

Harry by se při té příležitosti mohl setkat i se svou švagrovou, princeznou Kate. Ta se stejně jako král Karel III. léčí s rakovinou. "Nejlepší způsob, jak vyřešit roztržku, je udělat to v soukromí. Dva významní členové královské rodiny jsou velmi vážně nemocní a skutečně nemůžete předvídat, co se stane,“ dodal královský autor Richard Fitzwilliams pro deník Sun.

Do Británie se prý tentokrát s princem chystá i jeho manželka Meghan. Manželé by do Spojeného království přiletět 7. května, tedy jen den poté, co jejich syn Archie oslaví páté narozeniny, píše web Express. "Harry a Meghan plánují narozeninovou oslav pro Archieho doma v Montecito 6. května a následující den odletí soukromým letadlem do Británie," prozradil zdroj z okolí páru. Zda s nimi poletí i jejich děti, ale zatím jasné není. 

Nemocný král Karel se nečekaně zdravil s lidmi. Kate na veřejnosti nějakou dobu nebude, říká redaktor:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.