České studio Warhorse chystá novou hru. Pravděpodobně Kingdom Come 2

[chooze:gallery;value:35493]

Že se chystá nová hra, prozradila společnost Warhorse Studios ve čtvrtek. Na trailer si ale fanoušci budou muset počkat do příštího týdne. Okamžitě se začalo spekulovat, jestli půjde o pokračování Kingdom Come: Deliverance.

"V tuhle chvíli to sice nevíme, ale můžeme předpokládat, že pravděpodobně ano, protože první díl byl úspěšný, a dá se říct, že všichni předpokládají, že Warhorse pracovali na pokračování. Ale jak zdůrazňuji, zatím to nevíme," řekl pro TN Live Smutný.

K velkému úspěchu dosud jediné hry studia podle něj přispělo, že ačkoli je ze středověku, nejde o fantasy. Navíc se odehrává ve střední Evropě, konkrétně v Čechách. "Což je atraktivní nejenom pro Evropany, ale dá se říct, že i pro Spojené státy a k našemu překvapení i pro Japonsko. A od toho se všechno odvíjelo," poznamenal herní novinář.

[chooze:article;value:531689]

"Klíčový důraz byl kladen na realismus, realismus v historii a na to, že se bude realismus promítat i do toho, jak tu hru hrajete, že budete muset řešit jídlo, pití, oblečení, kvalitu oblečení," uvedl Smutný.

Při přípravách hry se natáčelo v Kutné Hoře, která je kousek od Skalice, v jejímž okolí se první hra odehrává. "Stoprocentní potvrzení to není. Ale jak jsem řekl, je velmi pravděpodobné, že se vrátíme do středověku. Naznačuje to i skutečnost, že první hra vlastně končila velmi otevřeně. Takže teď by se dalo očekávat, že pokud tahle hra opravdu bude pokračováním, dojde k pokračování příběhu nebo jeho uzavření," míní Smutný.

Spekulovalo se, že rozpočet hry byl 700 milionů korun. "Daniel Vávra (zakladatel Warhorse Studios, pozn. red.), myslím, v nějakém rozhovoru to opravoval na 400 milionů korun, ale pak se ukázalo, že pravděpodobně dalších 350 milionů padlo na propagaci," podotkl Smutný.

[chooze:article;value:533650]

Hra Kingdom Come: Deliverance byla mezinárodně úspěšná. "Nebudu říkat, že to byl úplně megatrhák a megahit, ale když se podíváme na web Metacritic, kde jsou všechny recenze od významných mezinárodních recenzentů a stránek, tak tam se pohybujeme na 76 %, což je velmi dobré," sdělil novinář.

"Největší úspěch zaznamenal Kingdom Come v Německu. Nepřekvapivě, jsme propojené trhy, Slovensko ani není třeba zmiňovat. Překvapivě i v USA, byť tam asi oznámení toho, že něco bude, zatím nijak extrémně nerezonuje, tam bude více rezonovat, až dojde k oznámení toho, co vlastně ta hra bude," vysvětlil.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.