Přísaha a Motoristé sobě představili kandidátku do eurovoleb. Čítá 21 jmen

Přísaha a Motoristé sobě sestavili kandidátku, která čítá 21 jmen. Kromě lídrů Filipa Turka a Nikoly Bartůšek je na soupisce třeba i bývalý ministr kultury Antonín Staněk nebo ekonom Vladimír Pikora. "Ti lidi, kteří jsou za mnou, jsou další kandidáti, není to o dvou lidech, ale o 21 lidech," řekl šéf Přísahy Robert Šlachta.

Heslem kampaně je "My vás nezradíme". Lídři kandidátky se chtějí zaměřit hlavně na kontaktní kampaň. "Sociální sítě ovládáme perfektně, takže teď začíná kontaktní kampaň a víceméně polovinu týdne budeme trávit s voliči," objasnil Turek. "Komunikace s voliči, komunikace s lidmi, tak je to nejdůležitější, vědět, jak se cítí, jak to vnímají sami voliči," dodala Bartůšek.

[chooze:article;value:549437]

​Hlavními body programu koalice jsou například udržení české měny nebo přísná ochrana hranic před nelegální migrací. "Ty nejhlavnější věci jsou pro nás ty, co nás všechny trápí a trápí celou Evropu, tak je Greendeal, je to samozřejmě migrace. A další věc, kterou my vyzdvihujeme, tak je zachování práva veta, zachování české koruny," vyjmenovala Bartůšek.

Nejnovější průzkumy v tuto chvíli přisuzují projektu Přísaha a Motoristé sobě zhruba šest procent. "My jdeme pro dva mandáty, myslím si, že pro minimálně dva mandáty, my máme dokonale rozdělené ty pozice, já se pohybuju okolo průmyslu, automobilového průmyslu a Nikola Bartůšek zase devět let strávila v nejužším prostředí migrace," řekl Turek.

Obě strany odmítají mimo jiné také zákaz spalovacích motorů, hlasovat chtějí proti snahám o narušení práva veta v unii nebo omezení suverenity České republiky. Veškeré informace a data k eurovolbám 2024 a volebním preferencím najdete zde na TN.cz

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.