Britové potěšili nemocnou Kate. Porazila všechny ostatní členy královské rodiny

Kate má rádo 76 procent Britů. Král Karel skončil čtvrtý s 63 procenty. Předběhla jej princezna Anna se 71 procenty a princ William se 73. Zjistila to agentura YouGov.

"Pořadí se průběžně mění jenom podle toho, kdo sympatizuje momentálně víc s kým. Catherine z Walesu tím, že prochází těžkou nemocí, si vysloužila největší oblibu veřejnosti, protože právě lidé s ní soucítí a přejí jí uzdravení," vysvětlila pro TN Live novinářka Barbora Koukalová z webu Express.cz.

Kate je podle ní dlouhodobě populární mimo jiné proto, že zná trendy. Neuškodilo jí ani zatajování toho, co jí vlastně je, ani například upravená fotka s dětmi.

"Samozřejmě Catherine má právo na soukromí, takže o tom, jaké informace o své nemoci pustí, záleží pouze na ní. Samozřejmě britská veřejnost má právo na informace, které jsou ve veřejném zájmu, ale tyto se týkají zejména krále Karla III., protože je to panovník. Catherine je v podstatě zatím 'jen' princezna z Walesu," poznamenala Koukalová.

[chooze:article;value:550295]

Výrazně méně populární jsou Harry s 31 procenty a Meghan s 26 procenty. Výjimkou je ale mladší generace. "Vidí pochopitelně rebelii. A útěk od nějakého snobství a zkostnatělosti královské rodiny. Protože tak prostě byli zvyklí i od svých rodičů, že rodina taková je," míní Koukalová.

Královna Camilla má podporu poloviny respondentů. "Možná bych čekala trošku víc, že by mohla mít, protože Camilla plní svoje povinnosti a je holt Karlovou celoživotní láskou a on se takto rozhodl, takto si vybral, je potřeba to respektovat a Camilla dělá všechno pro to, aby naplnila svoje místo vedle něho, to znamená, že se účastní všech veřejných akcí a teďka momentálně i krále Karla zastupuje spolu s Princem Williamem," podivila se novinářka.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.