Speciální vysílání TV Nova před eurovolbami. Nabídne debaty i řadu reportáží

Klíčovým pilířem celého předvolebního vysílání budou hlavní debaty na TN Live. Proběhnou 17. května, 24. května, 31. května a 6. června. Z každého dílu se následně budou připravovat články na TN.cz a reportáž do Televizních novin. Moderovat budou Martin Čermák a Háta Sassmannová, která působí jako stálá zpravodajka TV Nova při Evropské unii. Debaty se odehrají v hlavní budově TV Nova, poběží v přímém přenosu od 15:00 a budou trvat 60 minut.

​"Jako vždy budeme předem kandidáty i veřejnost informovat o tom, jaký klíč jsme zvolili pro zvaní do jednotlivých debat. Chceme zůstat maximálně transparentní. Debaty budou celkem čtyři, proto věřím, že budou mít všichni pozvaní kandidáti dostatečný prostor na to, aby oslovili voliče svým programem, postoji a názory," vysvětluje Kamil Houska, ředitel zpravodajství TV Nova.

"Do zpravodajských relací v rámci volebního vysílání budeme zvát ty strany, hnutí či koalice, které budou ve volebních odhadech dosahovat v průměru alespoň 3 % hlasů. V potaz se berou průzkumy těchto zavedených agentur: Kantar, STEM, STEM/MARK, CVVM, MEDIAN, Ipsos, Data Collect publikované od 7. prosince 2023 do 30. dubna 2024," upřesňuje Kamil Houska.

[chooze:article;value:549420]

​"Během volebního víkendu budeme standardně monitorovat průběh voleb ve zpravodajství na TN.cz a v Televizních novinách. Vzhledem k tomu, že výsledky budou zveřejňovány v průběhu noci z neděle na pondělí, připadá kontinuální vysílání na pondělní ráno. Na hlavní stanici TV Nova nahradíme standardní vysílání Snídaně volebním speciálem s názvem Naše Evropa," dodává Vladimír Rosol, šéfredaktor zpravodajství TV Nova.

Pořad Naše Evropa začne v pondělí 10. června pět minut před šestou hodinou ranní a bude trvat do 9:00. Háta Sassmannová a Martin Čermák budou ze studia komentovat nejen průběžné výsledky, ale budou se zabývat i dalšími tématy souvisejícími nejen s volbami, ale také s Evropskou unií jako celkem. Nebude chybět ani řada hostů z řad politiků nebo ekonomů a další experti. Z terénu bude, stejně jako v případě prezidentských voleb, konkrétní výsledky přinášet Bára Divišová.

Speciální reportáže a rozhovory

Kromě debat a komentování výsledků připravuje TV Nova k volbám a volební kampani řadu speciálních reportáží, rubrik a článků nejen v rámci standardního zpravodajství v televizi i v on-line prostředí, ale i v dalších pořadech, jako jsou Střepiny, Snídaně nebo Za pět minut dvanáct. Diváci se mohou těšit také například na rozhovory s českou eurokomisařkou Věrou Jourovou a zahraničními eurokomisaři a politiky.

Již od ledna probíhají na TN Live pravidelné tematické debaty přímo z Bruselu, vede je Háta Sassmannová.

V České republice se o post v Evropském parlamentu bude ucházet 30 politických seskupení. Česko má v europarlamentu 21 poslanců, volby se v tuzemsku budou konat 7. a 8. června. Veškeré informace a data k eurovolbám 2024 a volebním preferencím najdete zde na TN.cz.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.