Rosnička a jezdec rallye: Manželka mi pomáhá předpovídat počasí na závody

Anna a Jan se znají už víc než deset let. Ona je moderátorka počasí v televizi Nova, on závodí v rallye. I tak se ale skvěle doplňují a navzájem si ve svých profesích pomáhají.

"Já se vždy modlím, když vím, že bude mít Honzík závody tady v Česku, aby bylo jednoduché počasí," říká Černá Bábovská. "Abych mu to nepopletla, abych neřekla, Honzi, pršet ti nebude, a pak se tam nějaká přeháňka neobjevila," dodává.

[chooze:article;value:549180]

​Spolupráci si její manžel pochvaluje. "Je to naprosto skvělé, protože při závodech počasí hodně ovlivňuje výsledek a když si zvolíte správné pneumatiky a víte, jak bude, tak máte obrovskou výhodu oproti ostatním," popisuje Černý.

Černá Bábovská si na něm zase testuje své předpovědi. "Já Honzíkovi řeknu předpověď a říkám: Co tě tam zaujalo, co si zapamatoval, dokážeš si to všechno vybavit? To je pak pro mě super zpětná vazba," vychvaluje si moderátorka.

[chooze:article;value:548239]

​Na závodech pak svého manžela udatně podporuje jako nadšená fanynka. "Myslím, že mě Honzík může kolikrát slyšet, jak fandím, i v autě," říká Černá Bábovská. "I když tam bude stát 500 lidí, tak Aničku prostě uslyšíte," doplňuje ji manžel.

Anna Černá Bábovská od roku 2021 uvádí na TV Nova počasí a moderovala také lifestylový pořad Život ve hvězdách. Jan Černý je jediným českým závodníkem, který soutěží ve světové soutěži v rallye i rallycrossu. V roce 2022 získal třetí místo ve světovém šampionátu WRC3.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.