Zemřel lékař a exposlanec Plzák. Vždy naslouchal pacientům, truchlí kolegové

Zprávu o Plzákově úmrtí na sociálních sítích sdílelo hnutí ANO zastupující Královéhradecký kraj. "S těžkým srdcem a hlubokým zármutkem vám musíme sdělit, že nás opustil po těžké nemoci náš milovaný kamarád, výjimečný kolega, lékař a exposlanec MUDr. Pavel Plzák. Jeho odchod je pro nás všechny velkou ztrátou," oznámili kolegové.

Plzák byl podle nich velmi pracovitým a talentovaným člověkem, který měl srdce na správném místě. "Ve své profesi lékaře prokázal nejen odbornou erudici, ale především lidský přístup k pacientům, jejichž blaho bylo vždy na prvním místě. Jeho empatie a schopnost naslouchat z něj činily nejen skvělého lékaře, ale i důvěrného přítele v těžkých chvílích," zavzpomínali členové hnutí.

[chooze:article;value:550031]

Plzák od 80. let, kdy získal atestaci, působil jako chirurg. Později se rozhodl vstoupit do politiky. Osm let byl poslancem za ANO a zároveň městským zastupitelem, který pomáhal rozvíjet Královéhradecko. "Jako politik a exposlanec se zasadil o mnoho významných změn, které měly za cíl zlepšit kvalitu života v našem kraji i v celé zemi," vysvětlili kolegové, kteří v něm viděli člověka řídícího se hodnotami.

"Rodině, přátelům a všem, kteří ho znali a ctili, vyjadřujeme nejhlubší soustrast. Bude nadále žít v našich srdcích a myšlenkách. V tuto chvíli smutku a vzpomínek si přejeme, abychom všichni našli sílu čelit této ztrátě a uchovat si vzácné okamžiky, které jsme s Pavlem sdíleli," rozloučilo se hnutí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.