VIDEO: Agresivní muž urážel a napadal cestující v metru. Policie hledá svědky

Případ se odehrál na začátku března kolem 19. hodiny ve stanici pražského metra Florenc. Podle policie 29letý muž začal bez jakéhokoli důvodu cestující urážet a pak několik z nich i fyzicky napadl.

"Jednoho z cestujících v přestupním vestibulu odstrčil, udeřil ho loktem do oblasti ramen a pokračoval dál na nástupiště. Tam vstoupil do přijíždějící soupravy jedoucí na Černý Most a uvnitř začal okamžitě slovně, velmi hrubě urážet cestující, a na jednu ženu dokonce plival," popsal situaci mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Ve stanici Křižíkova se agresorovi ale jeden z cestujících, který chtěl ženu ochránit, postavil a vystrčil ho z vagonu. "To však útočníka nezastavilo a pro změnu se pustil přímo do soupravy. Do zavřených dveří vagonu bouchal pěstí a pokoušel se je vykopnout," upřesnil Hrdina.

[chooze:article;value:549154]

​Když souprava odjela ze stanice, měl podle strážců zákona napadnout dalšího muže, kterého kopl do břicha. "Vzápětí hned zaútočil na dalšího muže, ten od agresora inkasoval úder do obličeje," sdělil mluvčí s tím, že zřejmě způsobil krvácivé zranění.

Útočník pak nastoupil do další soupravy a odjel. "Na další stanici už na něj čekali policisté, kteří ho zadrželi," dodal Richard Hrdina. Podezřelého policisté obvinili z výtržnictví. V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky vězení.

V souvislosti s vyšetřováním žádá policie všechny napadené, aby se přihlásili na tísňovou linku 158, a stejně tak přivítají jakékoliv informace, které by je k poškozeným dovedly.

Muž se přiznal k vraždě u rybníka i k napadením v Praze. Obviněný není (1/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.