Řidiče chytli se čtyřmi promile. Do výslechu popíjel dál a nadýchal ještě víc

Problémového řidiče zastavili ve středu 20. března policisté z Kopřivnice. Muž přijel na benzinovou stanici, koupil si několik piv a odjel směrem na Lubinu. Kvůli jeho podivnému chování za volantem ho zastavili.

Opilost očekávali, i tak je ale překvapil. Nadýchal totiž neskutečných 3,8 promile. "Policisté 43letému muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Hlídce uvedl, že v odpoledních hodinách vypil asi čtyři piva a večer, kdy si myslel, že už není pod vlivem alkoholu, si zajel na benzinku koupit další lahve," vysvětlila mluvčí moravskoslezských policistů Kateřina Kubzová.

[chooze:article;value:548864]

Policisté ho poslali domů odpočinout si a předvolali ho na další den na služebnu k výslechu. Tam jim měl dopodrobna vysvětlit, proč řídil opilý. Jenže muž k výslechu nedorazil. Policisté proto vyrazili k němu domů, kde na ně čekalo překvapení.

Muž totiž přes noc nevystřízlivěl. Naopak byl ještě víc opilý. Policisté mu znovu dali dýchnout a tentokrát se na přístroji ukázala hodnota přes šest promile. "Policisté následně konzultovali stav se zdravotnickou záchrannou službou. Dotyčný nejevil známky zdravotních potíží, byl proto ponechán doma v péči své matky," dodala Kubzová.

Na služebnu nakonec muž dorazil až o několik dní později, zato už střízlivý. Policie ho mezitím začala vyšetřovat kvůli podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu kromě pokuty a zákazu řízení může hrozit i roční pobyt za mřížemi.

Velikonoce ve znamení kontrol řidičů. Policie hledala alkohol za volantem:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.