Nemoc už Karla úplně odstavila. Královská rodina určila dva náhradníky

Přípravy na oslavy 80. výročí Dne D, jedné z největších vojenských operací druhé světové války známé jako Overlord, jsou v plném proudu. Do Francie se při této příležitosti sjede řada mezinárodních lídrů z celého světa.

Původně měl Velkou Británii v tento významný den zastupovat Karel III., podobně jak tomu bylo třeba před deseti lety. Pětasedmdesátiletý panovník se podle listu těšil, že se setká s žijícími veterány, zdraví mu ale nedovolí podniknout tak dlouhou cestu. Podle listu The Sun mu to lékaři důrazně zakázali. 

Spekuluje se proto o tom, že na vzpomínkové akci by ho mohli zastoupit dva významní představitelé královské rodiny, napsal deník. 

[chooze:article;value:548592]

​​Těmi vyvolenými budou s největší pravděpodobností královna Camilla (76) a princ William (41), jehož manželka Kate stejně jako král bojuje s rakovinou.

Znamenalo by to, že na pláži Omaha v Normandii by Camilla byla v centru pozornosti společně s prezidentem Spojených států Joem Bidenem nebo francouzskou hlavou státu Emmanuelem Macronem.

Poté, co lékaři diagnostikovali králi rakovinu, zastupovala ho Camilla už na řadě akcí. "Karel III. by byl na svou choť velmi hrdý, kdyby se oslav ve Francii zúčastnila. Camilla podle jeho slov odvádí skvělou práci," pochválil svou manželku podle The Sun zdroj blízký Buckinghamskému paláci.

Karel III. si ale podle stejného zdroje rozhodně nenechá ujít událost Trooping the Color, která je naplánovaná na 15. června v Londýně. Jde o každoroční oslavu narozenin panovníka, která je spojená s vojenskou přehlídkou a pochodem, upřesnil web army.mod. Pravidelně jí přihlíží davy lidí a u obrazovek sledují miliony televizních diváků po celém světě.    

První oficiální veřejné vystoupení krále Karla. Vypadá lépe, než se čekalo (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.