Banka, telefon, sociální sítě. Jak zařídit, aby se senioři nestali obětí podvodníků

Klára Gramppová pracuje na Lince seniorů, na kterou se mohou staří lidé obracet v případě, že je něco trápí, nebo se už stali obětí trestného činu. "My máme v průměru tak 20 tisíc volání ročně a nejčastějším tématem jsou právě rodinné vztahy jako je domácí násilí, rozpadající se rodiny, nebo chybějící kontakt s vnoučaty," popsala Gramppová.

Přitom právě kontakt s rodinou a vysvětlování rizik může být důležitou prevencí. "Samozřejmě to není vždycky možné, aby tam rodina jezdila hodně často, když bydlí daleko od sebe, ale je možné třeba být v telefonním kontaktu, ptát se, jak se máš, dělá ti něco starost, potřebuješ o něčem mluvit, a být otevřený té komunikaci," vysvětlila Gramppová.

[chooze:article;value:549056]

​Zajímat bychom se měli o to, s kým senioři mluví a zda je v poslední době neoslovil někdo cizí s nějakou nabídkou nebo podezřelým požadavkem. Přitom to nejjednodušší, co můžeme pro naše rodiče, dědečky či babičky, udělat, je prostě čas od času jim zavolat.

Pomoc můžeme i s internetem nebo instalací softwaru. "Své babičce bych tam dal antivir, občas bych jí zazálohoval fotky, protože to jsou věci, na kterých jim záleží, občas se vrací ve vzpomínkách, a občas bych se podíval na to, co dělají a jaké navštěvují věci. Druhou věc, které bych udělal, jsou emaily, banka a sociální sítě, kde bych nastavil vícefázovou autentizaci," vyjmenoval expert na kybernetickou bezpečnost Miloslav Lujka. Vícefázová autentizace je několikanásobné ověření třeba prostřednictvím SMS nebo otisku prstu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.