Váháte, kam vyrazit na dovolenou? Přehled nejlepších pláží překvapil

I kvůli klimatickým změnám je nejen mezi Čechy stále populárnější cestování k Baltskému moři, zejména do sousedního Polska. Nyní mají o důvod víc se tam vypravit. Pláž v Sopotách se v žebříčku Golden Beach Awards 2024 probojovala s 85. příčkou mezi TOP 100, informuje Polsat News.

[chooze:article;value:548532]

​Hodnotitelé ocenili například vizuální atraktivitu místa a zaujala je též otevřenost místní komunity. "Kdo by to byl řekl, že se Polsko může pochlubit tak nádhernými plážemi? Sopoty připomínají britský Brighton Beach. Je tam mnoho barů i plážových klubů," uvedli porotci vytvářející žebříček.

A zaujalo je též, že se Sopoty mají jeden stavební unikát. Je tam totiž nejdelší evropské dřevěné molo měřící 515 metrů. To má v hodnocení portálu Trip Advisor čtyři hvězdičky z pěti možných.

Velmi vysoko se umístily z pochopitelných důvodů pláže v Karibiku nebo na ostrovech v Indickém oceánu, jako jsou například Seychely, za nejkrásnějšími plážemi světa ale Češi nemusí jezdit daleko. 

Pláž, která ve srovnání Travelers' Choice Awards 2024 obsadila dokonce hned první příčku, je v portugalském Praia da Falésia. Hned za ní jsou Spiaggia dei Conigli na italském ostrově Lampedusa a La Concha ve Španělsku. 

Belgie nabízí mnoho krásných míst. V létě turisty lákají hlavně pláže (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.