Turisty na dovolené v oblíbené destinaci zatkli. Jedli tam, kde neměli

Policie v zanzibarském regionu Mjini Magharibi zadržela 12 lidí za to, že během ramadánu jedli ve dne na veřejnosti. Podle webu The Citizen šlo o turisty, kteří musí stejně jako tamní obyvatelé pravidla dodržovat.

Policie turisty zadržela na základě videa, na kterém je někdo natočil při svačině na náměstí Mnazi Mnoja. "Během měsíce ramadánu jsou podle zvyků na tomto ostrově zavřené i restaurace. Proto je pro jednotlivce nevhodné sedět na veřejnosti a otevřeně jíst. To je porušení zákona, proto je zatýkáme a budeme to dělat dále, protože je to problém pro okolí," uvedl podle webu The Nation šéf tamní policie Abukahar Khamis Ally. 

[chooze:article;value:544988]

Turisté byli v Zanzibaru s cestovní kanceláří Organisateur Francophone Tours and Travel. Ta za porušení pravidel ramadánu dostala od tamní komise pro turismus pokutu v přepočtu skoro 12 tisíc korun.

"Navzdory tomu, že bylo vydáno několik doporučení a direktiv, které mají cestovní kanceláře dodržovat, dovolila tato společnost hostům jíst na veřejnosti," uvedla komise v prohlášení. Turisté teď v cele čekají na to, až se jejich případem bude zabývat soud. 

Ve Frankfurtu mají islámskou výzdobu. Oslaví ramadán jako Vánoce (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.