Král Karel vystoupil s důležitým projevem. Zdůraznil vděk, ale i velký smutek

[chooze:gallery;value:31369]

​"Je pro mě velmi smutné, že s vámi všemi dnes nemohu být," prohlásil král. Zvukový záznam, který hrál ve Worcesterské katedrále, zveřejnila stanice BBC.

"Velmi prospěšní jsou pro nás lidé, kteří nám podávají ruku přátelství, a to zvláště v čase, kdy ji opravdu potřebujeme," uvedl. "Tato bohoslužba ve Worcesterské katedrále mi připomíná slib, který jsem dal na začátku své korunovace, že budu následovat příkladu Krista a nebude mi slouženo, ale budu sloužit," dodal.

[chooze:article;value:547950]

Vzkaz nahrál král v půlce března. Jde pouze o zvukovou nahrávku. Buckinghamský palác k ní zveřejnil jen jednu novou fotku krále, která vznikla při nahrávání. Ve svém prvním veřejném projevu od chvíle, kdy jeho milovaná snacha Kate prozradila, že podstupuje chemoterapii, monarcha zdůraznil aspekt laskavosti.

Král Karel III. se již zhruba dva měsíce léčí s rakovinou, kterou lékaři objevili během operace prostaty. A zdá se, že léčba zabírá. Král totiž potvrdil, že se zúčastní tradičního velikonočního programu královské rodiny, uvedl magazín Hello. V neděli ho čeká veřejné vystoupení, kdy se s královnou Camillou zúčastní tradiční bohoslužby. 

[chooze:article;value:548412]

Král oslaví Velikonoce

Královo zdraví se zřejmě lepší, což dokazuje právě i fakt, že se nakonec zúčastní nedělní velikonoční bohoslužby britské královské rodiny v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. Účast krále i královny Camilly potvrdil už dříve tento týden Buckinghamský palác pro BBC.

Naopak nedorazí nemocná Kate ani její manžel, princ William. Původně přitom měly být Velikonoc velkým návratem pro princeznu z Walesu. Minulý týden ale oznámila, že podstupuje chemoterapie a do práce se vrátí, až jí to dovolí lékaři.

Rakovinu Kate přiznala v dojemné videonahrávce. Podívejte se na celé její vyjádření:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.