Zemřela německá legenda. Harry z kultovního krimiseriálu odmítl léčbu

[chooze:gallery;value:35264]

​Milovníci německého detektivního seriálu Derrick truchlí. Ve věku 82 let zemřel představitel Harryho Fritz Wepper. O úmrtí legendárního herce informoval portál Bild.

Wepper zemřel v hospici v rodném Mnichově. V posledních letech života měl totiž podlomené zdraví. Loni v listopadu se tak pouze s obtížemi mohl zúčastnit pohřbu svého mladšího bratra Elmara. Na začátku března se rozhodl ukončit léčbu, která mu měla prodloužit život.

[chooze:article;value:547408]

​Herce přežila jeho druhá manželka Susanne Kellermannová (49), která smutnou zprávu oznámila. S Wepperem má 12letou dceru Filippu.

Seriál Derrick, ve kterém se Wepper objevil po boku Horsta Tappera jako asistent hlavního hrdina Harry Klein, v německé televizi běžel 24 let. Objevil se tak ve všech 281 epizodách, kdy společně s titulním inspektorem Stephanem Derrickem řešil vraždy v okolí Mnichova. Právě tam se Wepper také narodil.

Kromě legendárního seriálu se ale Wepper za svou dlouhou kariéru ukázal i v řadě dalších filmů i seriálů. Jeho první rolí byl mladý voják, který byl ve druhé světové válce naverbován do wehrmachtu v proslulém válečném filmu Most. V seriálu Dva bratři zase Wepper hrál se svým skutečným bratrem Elmarem, připomněl portál Spiegel.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.