Nemocnice uvolnila informace k Zemanovu stavu. Domů zatím nemůže

[chooze:gallery;value:35162]

​Zdravotní stav exprezidenta je stabilizovaný a postupně se zlepšuje. "Pan Miloš Zeman setrvává v nemocnici, je ve stabilizovaném stavu s pozvolným zlepšováním," informovala v pondělí o jeho aktuálním stavu tisková mluvčí FN Motol Pavlína Danková. 

Zeman už prý zahájil rehabilitaci a pokračuje ve vertikalizaci. Dokonce začal i s nácvikem chůze. "Operační rány se hojí příznivě, rehabilituje a pokračuje ve vertikalizaci a nácviku chůze," uvedla mluvčí.  Podle ní jsou v pořádku také jeho laboratorní výsledky. "Laboratorní výsledky se drží v dobrých parametrech," dodala.

[chooze:article;value:547609]

Propuštění z nemocnice v Motole ale Zemana v nejbližších dnech nečeká. "Propuštění do domácího ošetření nepředpokládáme v řádu dnů," uzavřela mluvčí. Další informace o jeho aktuálním zdravotním stavu poskytne nemocnice ve čtvrtek.

Zeman byl v pražském Motole hospitalizován 14. března, kdy měl absolvovat plánované vyšetření. Kvůli kritickému nedokrvení nohy, spojenému s cukrovkou, se ho ale lékaři rozhodli operovat. V pátek ho lékaři přeložili z jednotky intenzivní péče na interní kliniku. 

Zemana přeloží na interní kliniku. S chodítkem ušel pár kroků:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.