MAPA: Na Česko se žene déšť, hrozí i bouřky. Meteorologové ukázali, kde udeří

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) upozorňuje na déšť, který se od čtvrtečního rána žene na Česko. "Na obloze bude dnes už víc oblačnosti a odpoledne dorazí od západu do Čech místy přeháňky," upozornili meteorologové.

Zároveň ale nevylučují ani bouřky. "Na Moravu a do Slezska přijdou až večer a budou spíše ojedinělé," pokračovali. Nejvíce deštivo bude hlavně na západě Čech.

[chooze:article;value:547374]

​Teploty se během dne vyšplhají na 12 až 16 °C. Navzdory dešti bude na západě ještě tepleji. "V Čechách se teplota dostane ojediněle až k 17 °C," předpovídá ČHMÚ. Chladněji bude naopak na severu.

​V noci na pátek se do střední Evropy přechodně rozšíří od jihozápadu výběžek vyššího tlaku vzduchu, po jehož severním okraji bude přecházet teplá fronta. Slunce na nás ale příliš nevykoukne, naopak bude obloha spíše zatažená.

"Pršet bude jen výjimečně," dodali meteorologové s tím, že slabý déšť nebo mrholení by se měly objevit zejména v noci, a to jen ojediněle na severovýchodě.

Teploty se vyšplhají zhruba ke stejným hodnotám jako ve čtvrtek, a to ke 12 až 16 °C. V tisíci metrech na horách bude okolo 8 °C a na Šumavě až 12 °C. Foukat bude mírný západní až jihozápadní vítr a na Moravě a ve Slezsku zpočátku severozápadní, který večer zeslábne.

Teplého počasí si užívají i cyklisté. Spoustu řidičů tím zaskočili:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.