Kontrola potravin v Turnově: Obchody ve městě by mohly jít příkladem

Reportér televize Nova Ivan Berka se opět vydal na kontrolu potravin. A zahájil ji v turnovském Kauflandu. Jahody ze španělské Andalusie byly sytě červené, bez plísně a nádherně voněly. Citrusy byly v akci, v dobré kvalitě a za dobrou cenu, bez problému. Jablka pak byla krásně vyrovnaná a čistá, až na jediné, otlučené.

I banány měli ve slevě a až na dva kousky ve skvělé kvalitě. Na mandarinkách, rajčatech, cibuli i paprice bylo vidět, že jsou poctivě probrané. A podobné to bylo i u masa. Zadní hovězí vypadalo skvěle a bylo ve slevě, jakou nemají ani v Polsku. Podle vedoucí obchodu to ale ní jen tak. "Jsou za tím časté kontroly. Věnujeme se tomu," přiznala. 

[chooze:article;value:546812]

​Další kroky štábu vedly do turnovského Lidlu. Maliny byly výstavní, bez plísně, stejně jako citrusové plody. Banány ukázkově seřazené, zralé a nepopraskané. Všechny druhy cibule pak byly suché a čisté.

Jedna mandarinka byla ale plesnivá. A srdíčka salátů už působila unaveně. I tak si ale Lidl zaslouží pochválit.

Taky v Penny Marketu měli hrozny bílé bez jediné chybičky i cibule byla v pořádku. A ani jinde se závady neobjevily. "Tak to jsem ráda, to mi úplně spadl kámen ze srdce," prohlásila vedoucí prodejny.

[chooze:article;value:546182]

​Štáb také zamířil do supermarketu Billa. Ovoce i zelenina tam byly obecně v dobré kvalitě. Tedy až na jednu bedýnku mandarinek a jedno pomačkané balení cherry rajčat. Ochotná paní vedoucí ale vše ihned nekompromisně zlikvidovala.

"To dáme rovnou pryč a děkuju za upozornění," prohlásila. "Když vám to přijde už natlučený, to ovoce, tak to je pak nejhorší. To pak jede rychle," dodala. Napříč Turnovem je tedy v obchodech vše, jak má být.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.