Seriál Případ Stodolovi ukáže místa vražd seniorů. Vyzpovídá i nové svědky

Do série se pustil známý dokumentarista Mirek Vaňura. "Diváci uvidí video záběry z policejních rekonstrukcí, které nikdy nebyly zveřejněny, ale našli jsme i dokumenty, na které se zapomnělo, a našli jsme svědky, kteří ještě nikdy nemluvili," lákal diváky Vaňura.

Na dokumentu spolupracovali i policejní specialisté, a to dokonce i ti, kteří případ tenkrát vyšetřovali. "Máme jednoho z nejlepších operativců, to je ten detektiv, který opravdu pátrá u nás v republice. Jmenuje se Jan Lomnický a s ním jsme chodili po těch místech," dodal Vaňura.

[chooze:article;value:546572]

​Série brutálních osmi vražd tehdy donutila policii dokonce změnit způsob její práce. "Změnila způsoby vyšetřování, způsoby práce, díky případu Stodolovi policie i vlastně trošku pochybila tenkrát, ale sama dokázala ty chyby napravit," popsal vraždy manželů Stodolových Lomnický.

Ani pro Mirka Vaňuru, který má za sebou řadu dokumentů a léta s policií spolupracuje, nebylo natáčení jednoduché. Dostali se společně na místa, kde zločinci bydleli. Manželé Stodolovi si vybírali oběti, které byly nejzranitelnější: seniory.

"Až si někdo pustí dokument Případ Stodolovi, aby se třeba zamyslel nad tím, jak je to dlouho, co se bavil se svojí babičkou o tom, že by neměla otevírat cizím lidem za žádnou cenu," zdůraznil Vaňura.

Dokumentární sérii Případ Stodolovi sledujte už nyní na Voyo.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.