Nemoc Kate je vážná. Nařídila, aby o tom všichni mlčeli, tvrdí odborník

[chooze:gallery;value:34030]

​Podle historika Martina Kováře nemá královská rodina povinnost informovat veřejnost o zdraví princezny Kate. "Královská rodina není exekutiva, parlament ani vláda, proto není důvod, proč by měla veřejnost spekulovat o typu rakoviny krále Karla III. nebo o zdravotním stavu Kate," vysvětlil expert.

Palác však slíbil, že pokud se zdravotní stav princezny výrazně změní, veřejnost informuje. "Kate není britská královna, ani manželka krále, je pouze ženou následníka trůnu. Pokud se rozhodla, že nechce informace o svém stavu s veřejností sdílet, tak je to zcela korektní," ozřejmil Kovář.

[chooze:article;value:545961]

Informování veřejnosti je prý čistě na princeznině uvážení. Vše však nasvědčuje tomu, že její stav je opravdu vážný. "Je to evidentní, že to není nic jednoduchého, hospitalizace trvala víc než čtrnáct dní. Zůstat v nemocnici tak dlouho při dnešních metodách je extrémní. Její onemocnění, ať už je jakékoliv, je velmi vážné," oznámil odborník.

Poněkud strohé informace o kondici jednotlivých členů rodiny prý není nic nového. "Královská rodina je na informace spíš skoupá. Ani pár dní před smrtí královny Alžběty II. nic nenasvědčovalo tomu, že na tom není zdravotně nejlépe," popsal Kovář a připomněl, že v tu dobu ještě panovnice jmenovala premiérku.

[chooze:article;value:545651]

Ačkoliv upravená fotografie princezny Kate vyvolala na internetu bouřlivé reakce, pozici královské rodiny to podle Kováře nijak neohrozí. "Monarchie není vůbec oslabená, oslabené je pouze zdraví jednotlivých členů královské rodiny. Starost o Karla, dopisy a vzkazy, které obdržel, a starost o princeznu Kate ukazují, že monarchie oslabená není," dodal.

Fanoušky znepokojil detail u princezny Kate. Neznačí nic dobrého, shodují se (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.