Královská rodina je v krizi. Mluví se o návratu prince Harryho a Meghan

[chooze:gallery;value:33230]

​Britská královská rodina možná povolá zpět ze Spojených států prince Harryho i jeho manželku Meghan Markleovou. V Británii by mohli fungovat jako členové královské rodiny na částečný úvazek. Myslí si to alespoň odborník na královskou rodinu Tom Quinn, píše portál Mirror.

Královský pár by měl strávit šest měsíců v Británii, kde by se věnoval povinnostem, a na zbylý půl rok by se zase vrátil zpět do Spojených států, kde spolu žijí. Takové rozdělení povinností by bylo naprostou novinkou.

Harry a Meghan Británii opustili ještě za života Harryho babičky královny Alžběty II., která jasně řekla, že plnění povinností se musí věnovat naplno, anebo vůbec. S nástupem Karla III. na trůn by se ale situace mohla změnit.

Karel totiž může mít na celou věc méně vyhraněný názor. "Meghan a Harry vždy doufali, že až královna zemře, bude mít Karel mírnější názor na to, co to znamená být pracujícím členem královské rodiny," vysvětlil Quinn.

[chooze:article;value:545072]

Návrat do Británie je i v zájmu Harryho a Meghan. Jejich značka jako vévodů ze Sussexu totiž v poslední době slábne. "Půlroční práce v Británii by podpořila jejich značku, která je pro americkou veřejnost čím dál méně zajímavá," dodal Quinn.

I tak ale naděje Harryho a Meghan na návrat není příliš velká. Ani Karel, stejně jako jeho matka Alžběta, totiž nemá radost z rozhodnutí Sussexů vzdát se povinností, ale ne titulů. Jak navíc upozorňuje portál Express, Karel je příznivcem zúžení královské rodiny.

Na druhou stranu je královská rodina v krizi. Sám král Karel řeší své problémy s rakovinou, kvůli kterým nemůže vystupovat na veřejnosti. Královna Camilla zase minulý týden náhle přerušila své povinnosti, aby si mohla odpočinout.

Samostatnou kapitolou je princezna Kate, jejíž nepřítomnost způsobila operace břicha, po níž se ještě stále zotavuje. Okolo její absence se však rojí spekulace zejména kvůli tomu, že ji rodina skrývá. Nedávno zveřejněná fotografie, kterou princ William a princezna Kate zveřejnili u příležitosti britského Dne matek, spekulace jen rozvířila. Fotografie totiž byla viditelně upravená.

Harry má další problém. Hrozí mu deportace z USA (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.