Srážka vlaku s autem zkomplikovala dopravu do Prahy. Na autobus čekaly desítky lidí

Na trase z Kralup nad Vltavou do Prahy se v Libčicích nad Vltavou srazil vlak s osobním automobilem. "Hlášení na linku 158 jsme dostali ve čtvrt na pět ráno," uvedla pro TN.cz mluvčí středočeské policie Michaela Richterová. 

Řidič auta byl ročník 1966 a podle jeho slov mu zničehonic přestalo jet auto. "Jestli to byla technická závada, to se bude zjišťovat," dodala Richterová. Po zastavení vozidla na železnici do jeho levého boku narazil vlak a "po nárazu bylo osobní auto odmrštěno".

[chooze:article;value:545826]

​"V tu chvíli se zastavil provoz na trati," dodala Richterová. Podle Pražské integrované dopravy se za osobní vlak XS4 Kralupy – Roztoky a XR20 Kralupy – Nádraží Holešovice zavedla náhradní autobusová doprava. Nehoda komplikovala dopravu ve vytížené ranní špičce, aktuálně je ale trať znovu v provozu.

Při nehodě se nikdo nezranil. "Řidič auta vyvázl bez zranění, dechová zkouška byla negativní," uvedla mluvčí. Stejně tak tomu bylo i v případě strojvedoucího.

Nákladní vlak měl přepravovat nebezpečné látky. "K jejich úniku ale nedošlo," dodala mluvčí. Předběžná škoda je vyčíslena na 800 tisíc korun.

Desítky lidí čekaly na autobus v Kralupech nad Vltavou:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.