Soud zrušil propuštění Fritzla z vězení pro psychicky nemocné. Není k tomu důvod

Na konci ledna rakouský soud rozhodl o propuštění doživotně odsouzeného Josefa Fritzla (88) z vězení pro psychicky nemocné. Odvolací soud teď rozhodnutí zrušil s tím, že k tomu neexistuje dostatečné odůvodnění.

Případ Josefa Fritzla otřásl Rakouskem v roce 2008. Tehdy ho policie zatkla za znásilňování a věznění vlastní dcery ve sklepě, které trvalo 24 let. Mladá žena tam dokonce porodila i sedm jeho dětí. Po celou dobu Fritzl přitom žil i se svou manželkou, která údajně o ničem neměla tušení. V březnu roku 2009 byl odsouzen k doživotí.

[chooze:article;value:504203]

​"Obžalovaný přijal rozsudek a vzdal se odvolání. Existuje varianta, že by v budoucnu mohl být na podmínku propuštěn. Znalci ale musejí dojít k závěru, že nepředstavuje nebezpečí, a také – podmíněné propuštění by mohlo přicházet v úvahu až po minimálně 15 letech," sdělil mluvčí soudu Franz Cutka.

V Rakousku může každý po 15 letech trestu požádat o podmíněné propuštění. To ale soud v tomto případě zatím odmítá. Současná právnička Josefa Fritzla je ale přesvědčena, že by propuštěn být měl. Fritzl cítí podle ní lítost a pro společnost prý není nijak nebezpečný. Navíc údajně trpí demencí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.