Obří požár na Hodonínsku. Hořel rodinný dům, seniorku zachránili sousedé

Mohutné plameny, které polykají rodinný dům. Obrázek, který se naskytl hasičům hned po příjezdu. Na okraj Lipova je přivolali sousedé. Prudkost požáru byla ohromující.

"My jsme zpozorovali požár z okna kuchyně a v deseti minutách ten dům byl zahalený požárem," uvedl soused. "Operační středisko vyslalo na místo první jednotky a vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu," sdělil mluvčí hasičů Štěpán Komosný.

U požáru domu zasahovalo 12 jednotek hasičů. Vypomáhali i z vedlejšího Zlínského kraje. Hasiči, kteří na místo dorazili jako první, volali další posily. 

[chooze:article;value:545488]

"Prováděli jsme hašení z vnější strany budovy z hlediska bezpečnosti hasičů, nadále si velitel zásahu povolal na místo také statika, který bude posuzovat stav celé budovy," uvedl Komosný.

Podle svědků hořela nejdříve střecha. Plameny se ale velmi rychle rozšířily na celý dům. Sousedé si všimli, že kolem hořícího domu pobíhala seniorka, která v něm žila. Kdyby nebylo jich, mohl mít požár tragické následky.

[chooze:article;value:545304]

"Jsme ji odchytli už v hlavním vchodě, protože ona se chtěla vrátit zpátky, tak jsme ji tady vyvedli na trávu a hlídali jsme ji, aby se do toho baráku nevrátila," řekl soused.

Ženu odvezli zdravotníci, nadýchala se totiž dýmu. Ještě před polednem vyšetřovatelé přijeli na místo. Vyšetřování požáru dál pokračuje. Už teď je jasné, že škody budou obrovské. Plameny totiž zničily velkou část rodinného domu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.