S nemocnou Kate se vůbec nepočítá. Omylem prozradili, jak to s ní je

[chooze:gallery;value:35001]

Princezna z Walesu by se ke svým královským povinnostem měla vrátit až v rámci každoročního ceremoniálu Trooping the Colour. Letošní slavnostní přehlídka proběhne 8. června a účast Kate potvrdilo ministerstvo obrany, píše portál Mirror.

Kensingtonský palác se k princeznině účasti na Trooping the Colour zatím nevyjádřil. Zdroj blízký královské rodině měl ale deníku Daily Mail prozradit, že ministerstvo oznámení s palácem nekonzultovalo.

[chooze:article;value:544762]

Palác už dříve informoval o tom, že se Kate ke svým povinnostem vrátí kolem Velikonoc, které letos vycházejí na přelom března a dubna. Fanoušci si tak podle všeho na princeznu budou muset počkat ještě o pár měsíců déle.

Kate se na veřejnosti naposledy ukázala na Štědrý den. V polovině ledna podstoupila blíže nespecifikovanou operaci břicha. V nemocnici strávila dva týdny a poté ji lékaři propustili do domácího léčení.

[chooze:article;value:544877]

Palác se k jejímu zdravotnímu stavu vyjadřuje jen sporadicky. "K této záležitost budeme vydávat pouze zásadní zprávy," zní v posledním oznámení královské rodiny, na něž se odvolává deník Mirror. Princeznin zdravotní stav nekomentuje ani její manžel princ William. 

V pondělí se ale po několika měsících podařilo fotografům vyfotit ji v blízkosti hradu Windsor, když jela v autě se svou matkou. Protože se na snímcích princezna maskuje tmavými brýlemi a vypadá opuchle, na internetu začaly kolovat konspirační teorie o tom, že se jednalo pouze o dvojnici.  

Končí spekulace o zdraví Kate. Zásadní prohlášení Kensingtonského paláce:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.