Protestující zemědělci i fanoušci fotbalu. Letná bude celý čtvrtek v obležení

Od brzkého rána si na pražské komunikace brousí zuby nespokojení zemědělci. Poté, co do centra Prahy přitáhnout agrární techniku, chtějí kroužit kolem Letné a protestovat před Úřadem vlády. Podrobný popis tras najdete v tomto článku na TN.cz.

Zemědělská technika může podle policie zkomplikovat ranní a dopolední dopravu v centru Prahy na trase okolo Letenských sadů. "Motoristé by s tím proto měli počítat a přizpůsobit tomu své plány. Na celá opatření bude dohlížet několik desítek policistů převážně z dopravní služby, kteří budou řídit dopravu a dělat vše proto, aby byla co nejplynulejší. V pohotovosti budou i kolegové z antikonfliktního týmu a pořádkové policie. Při přípravě opatření komunikujeme jak se svolavatelem, tak i s dalšími subjekty, jako jsou například magistrát hlavního města Prahy nebo pražský dopravní podnik," shrnul mluvčí policie Jan Daněk.

Podle vyjádření Agrární komory i pražské policie by měla technika začít opouštět město mezi půl druhou a druhou odpoledne. V 18:45 začíná zápas mezi Spartou a Liverpoolem. Fanoušci se obvykle začínají na místa zápasů stahovat i hodiny předem. Podle policejního mluvčího Richarda Hrdiny je ale mezi oběma akcemi dostatečný časový prostor, aby se fanoušci a demonstranti nepromíchávali.

[chooze:article;value:544980]

​Policie podle Hrdiny bude shromažďování fanoušků na Letné monitorovat a přijala rovněž obvyklá bezpečnostní opatření. Jejich finální podobu budou znát ve středu odpoledne, aktuální informace pak najdete v tomto článku.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) odmítá jednat pod ultimáty a tlakem. Situaci zemědělců řešíme, řekl na tiskové konferenci v pondělí:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.