Je to ještě horší, než se myslelo. William odhalil detaily ze vztahu s Harrym

V královské rodině to posledních několik měsíců pořádně skřípe. Ačkoliv se princ Harry zřejmě snažil situaci lehce uklidnit a po oznámení, že král Karel trpí rakovinou, šly spory stranou, William byl evidentně opačného názoru.

Expertka na britskou královskou rodinu Victoria Murphyová podle deníku Mirror upozornila na to, že tím, že se William s Harrym odmítl sejít, odhalil, jak hluboce je jejich vztah zasažený. "Je opravdu zajímavé, že nejenže William nechtěl vidět Harryho, když jel navštívit jejich otce, ale také že byl rád, když se to lidé dozvěděli," řekla.

Zřejmě tak chtěl ukázat, že jejich vztah klesl na tak nízkou úroveň, že ani Harryho nenadálý obrat jej nemůže napravit. Vzhledem k tomu, že se princ Harry nesešel ani s dalšími členy královské rodiny, strávil ve Spojeném království zhruba den. A příliš se nezdržel ani u krále. Návštěva totiž trvala jen asi 30 minut.

[chooze:article;value:543693]

Krize v jejich vztahu není ale jen vyvrcholením nedávných událostí. Podle královského experta Roberta Jobsona se začala tvořit už v roce 2014, kdy Harry sklidil úspěch za vytvoření Invictus Games. Mezinárodní sportovní akce určená pro zraněné vojáky si získala mnoho příznivců a ovace určené Harrymu vzbudily ve Williamovi žárlivost.​

Spory pak podle webu Cosmopolitan pokračovaly i v dalších letech. V roce 2018 se princové údajně nepohodli na Vánoce poté, co Harry Williamovi vyčetl, že nedělá dost pro to, aby pomohl začlenit Meghan do rodiny. Do sporu prý tehdy musel vstoupit i král Karel III., tehdy ještě princ Charles, který Williama požádal, aby se snažil víc.

[chooze:article;value:544140]

​Olej do ohně přilili Harry a Meghan i v roce 2020, kdy oznámili, že odstoupí od svých královských povinností a odstěhují se do USA. Napjatá atmosféra tak mezi princi panovala i v roce 2021, a to i na pohřbu jejich dědečka prince Philipa, kde spolu bratři stěží prohodili pár slov.

V duchu hádek se tak nesly i další roky. Třešničku na dortu pak všemu nasadilo několik vystoupení v médiích, kde se Harry a Meghan nebáli o královské rodině utrousit i mnoho nelichotivých poznámek. Tou úplně poslední kapkou pak byla Harryho kniha, ve které nenechal na dalších členech královské rodiny nit suchou.

Bratry nesblížilo ani úmrtí britské královny Alžběty II. či korunovace jejich otce krále Karla III. Zda se situace změní a obavy o královo zdraví vyhrají nad dlouholetou záští, tak stále zůstává otázkou.

Ponížení prince Williama. Musel předstírat, že se dobře baví:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.