Britové mají plán i pro nejhorší scénář. Jsou připravení na odchod Karla III.

[chooze:gallery;value:31369]

​Operace Menai Bridge, takový název nese tajný plán v případě smrti krále Karla III. Podle britského deníku Express obsahuje podrobnosti, kdy se veřejnost dozví o úmrtí panovníka a co se bude dít během státního smutku. Popisuje také některé detaily jeho pohřbu.

Hlavním cílem této operace je zajištění hladkého přesunu moci mezi dvěma panovníky, v tomto případě má na trůn po Karlovi III. usednout jeho syn William. Podobný plán s názvem Operace London Bridge fungoval i při smrti královny Alžběty.

[chooze:article;value:543682]

Název Menai Bridge si podle deníku North Wales Live operace vysloužila proto, že Karel byl nejdéle sloužícím princem z Walesu a v jeho životě hrála tato část Británie důležitou roli. Právě Menai Bridge spojuje Wales a ostrov Anglesei přes úžinu Menai.

Podle operace by se veřejnost měla o králově smrti dozvědět poté, co proběhne kaskáda hovorů mezi příbuznými a klíčovými úředníky, jako je předseda vlády, ministři a vládní úředníci. Následně by o smrti krále měl veřejně informovat moderátor BBC v živém vysílání.

[chooze:article;value:542535]

O den později by před národem měl vystoupit právě princ William a pronést k občanům smuteční projev. Poté zemi čeká státní smutek, během kterého by veřejnost měla mít možnost vzdát panovníkovi úctu ve Westminster Hall.

Král Karel III. bojuje s rakovinou. Stahuje se z veřejnosti (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.