Driftující auta se proháněla českými městy. Policie nezasáhla, neměla hlídky

Burácení motorů, hvízdání pneumatik zhruba padesáti aut budí v noci obyvatele Jičína. Řidiči driftují přímo v historickém centru města na Valdštejnském náměstí. Hlučná exhibice během neohlášené akce vyděsila polovinu města.

"Těžká demence některých spoluobčanů nemá hranice," vyjádřila svou nelibost na sociální síti například Jana Tůmová. "Nám to probíhalo přímo pod okny. Vzbudilo nás to samozřejmě všechny, nikdo nechápal, co se to děje. Opravdu nechápu, co to mělo znamenat," postěžovala si Romana Červeňáková.

[chooze:article;value:543178]

​"Státní policie sledovala v Praze ten sraz a sledovala je, jak jedou do Boleslavi, takže nám dala vědět až ve chvíli, kdy vjížděli na náměstí. V tu chvíli byli ve službě dva strážníci městské policie a jeden policista na obvodním oddělení, tak s tím nic zmoct nemohli. Celá akce trvala něco málo přes 30 minut. Je to nepříjemné," sdělil místostarosta Jičína Petr Hamáček (KDU-ČSL).

Případem se zabývá policie, která podle svého vyjádření v současné době vyhodnocuje kamerové záznamy a další obrazové materiály. "Všechny policejní hlídky v Jičíně i blízkém okolí v čase konání srazu zasahovaly mimo Jičín u akutních případů," uvedla policie. Další hlídky dorazily na Valdštejnském náměstí v době, kdy už auta odjížděla, monitorovaly jejich odjezd. Řidiče tuningových aut, pokud se je podaří dohledat, si policie předvolá.   

Ušpiněnou dlažbu nechá město vyčistit a pak bude škodu vymáhat po jednotlivých účastnících tuningového srazu v rámci přestupkových řízení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.