Podpora veřejnosti dohnala nemocného Karla III. k slzám. Svěřil se premiérovi

[chooze:gallery;value:31369]

Karel III. přivítal britského premiéra Rishiho Sunaka v Buckinghamském paláci ve středu pozdě odpoledne. Navíc ve skvělé náladě. "Obávám se, že jsme se chvíli neviděli," vtipkoval. S premiérem se totiž podle webu The Sun sešel po více než dvou měsících. 

"Trošku. Ale je to úžasné, jak dobře vypadáte. Celá země stojí za vámi," vyjádřil mu podporu Sunak. "To díky zrcadlům," odpověděl mu král se smíchem. Poté ale zvážněl a přiznal se, že všechna podpora ho dojímá. "Dostal jsem tolik úžasných zpráv a pohlednic. Většinou mě dohánějí k slzám," neskrýval emoce.

[chooze:article;value:542421]

Premiér během jejich schůzky upozornil na to, že v poslední době se mnohem více mluví o charitativních organizacích, které se zaměřují na rakovinu. "Slyšel jsem, že o tyto úžasné charitativní organizace zaměřené na rakovinu, z nichž mnohé léta podporuji, je mnohem větší zájem," souhlasil s ním král. Informoval o tom portál Mirror.

Karel III. o své diagnóze informoval na začátku února poté, co mu lékaři zjistili rakovinu při návštěvě nemocnice kvůli zvětšené prostatě. Z toho důvodu se dočasně vzdal části svých královských povinnost, kterou po něm převzal jeho starší syn a následník trůnu princ William. Král se tak v posledních týdnech mohl soustředit na léčbu zákeřné nemoci.

Buckinghamský palác stále nezveřejnil žádnou informaci o tom, s jakým typem nádoru král bojuje. Popřel jen, že by souvisel se zvětšenou prostatou, kvůli které byl v lednu hospitalizován. 

Král Karel se vrátil do Londýna. Znovu zamíří do nemocnice:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.