Ještě to neskončilo. Bestie z východu se vrací, meteorologové určili datum

Sever Evropy čeká pořádná změna počasí. Během několika dní by podle meteorologů měla do Velké Británie dorazit bestie z východu, píše portál Express. Jedná se o meteorologický jev, který s sebou přinese mráz i sníh.

I když 1. března startuje meteorologické jaro, odborníci očekávají mrazivý začátek nového měsíce. Místy by teplota mohla klesnout až k -3 °C. Kromě příchodu studené fronty navíc data naznačují i pořádnou sněhovou nadílku.

[chooze:article;value:542638]

Radary totiž ukazují 8. března velký pás sněhu v Severním moři u východního pobřeží Skotska, informoval portál Daily Star. Právě tehdy má být Spojené království i nejchladnějším místem v celé Evropě.

"Teploty se v březnu budou ale s největší pravděpodobností pohybovat kolem průměru nebo jen lehce nad průměrem. Jsou však možné i krátkodobější chladné přestávky," sdělili experti z Met Office.

Ochlazení nemine ani Česko. Zimní bundy a kabáty nám tak jistě ještě přijdou k duhu. Podle meteoroložky Dagmar Honsové se zimní počasí vrátí i navzdory tomu, že rtutě teploměrů v posledních dnech šplhaly vysoko nad průměr. Více se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

Teplé počasí pokazilo školákům v Česku lyžáky. Více se dozvíte v následující reportáži (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.