Pokračoval soud s psychiatrem Cimickým. U výslechu byly i jeho bývalé pacientky

Líčení začalo ve čtvrtek krátce po deváté hodině dopoledne, a to opět bez hlavního aktéra, tedy obžalovaného psychiatra Jana Cimického. Ten byl pouze u prvního líčení v lednu, kde prohlásil, že se cítí nevinen, a od té doby nechodí. "Netuším proč, je to na rozhodnutí pana Cimického. Nebo respektive tuším, ale je to jeho svébytné rozhodnutí," vysvětlil jeho nepřítomnost advokát Miroslav Kučerka.

Na programu měl ve čtvrtek soud výslechy několika svědků. Hned ráno vypovídali Cimického bývalí kolegové z lékařského prostředí, kteří mluvili třeba o tom, jak se s ním znali. Nebo podle toho, co u soudu zaznělo, tak spíše neznali.

[chooze:article;value:535645]

Po jejich výslechu soudce na zbytek jednání vyloučil veřejnost, mezi předvolanými byly i některé z obětí. Obžaloba viní známého psychiatra z celkem 35 případů sexuálního vydírání a čtyř znásilnění pacientek. Žalobkyně už předem avizovala, že bude požadovat tříletý trest. Verdikt by mohl zaznít v dubnu.

Soudní líčení mělo začít už loni 7. listopadu, odsunula ho ale nemoc soudce a sám Cimický navíc dvakrát skončil v nemocnici. Nejprve se předávkoval léky a pak prý spadl ze schodů. Líčení by mělo pokračovat příští týden a termíny jsou vypsány také na duben. To už by mohlo dojít i na závěrečné řeči a případně i vyhlášení rozsudku. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.