Herec Václav Neužil rád vykládá karty. Pomáhá mi to v těžkých chvílích, říká

Herce Neužila znají diváci například coby Emila Zátopka z filmu Zátopek či vyšetřovatele Pepu Vilímka z nové série Metoda Markovič: Hojer. "Hrát dobové role je jiná práce, než u těch fiktivních postav. Kvůli Zátopkovi jsem třeba strašně běhal, trénoval a zhubnul," popsal pětileté přípravy na natáčení.

Herec si užil i natáčení krimiseriálu Metoda Markovič: Hojer. "Já jsem moc rád, že jsem se tam dostal. Ten scénář je skvělý. Je to silný příběh, který má tolik vrstev, a můžete se na něj dívat z různých perspektiv. Jinak nemám vysněné role, nikdy jsem neměl. Je to lepší, aspoň neprožijete to zklamání," řekl Neužil.

[chooze:article;value:538571]

​Jeho manželka je Lenka Neužil Stárková, která byla původně filmová produkční, spolu mají malého syna Vincenta. "Zajímavé je, že se doma předvádí, je strašný divoch. Ve školce jsme se ale dozvěděli, že je introvert. Potřebuje asi svoje prostředí, kde si věří," prozradil o synovi Neužil.

Herec se přiznal, že ve volném čase rád vykládá karty. "Ale jenom sobě. Nikdy nikomu jinému nevykládám, na to se necítím. Tarotové karty jsem dostal v 17 letech od sestry a od té doby, když jsem měl nějaké těžké chvíle, jako třeba rozchody, nebo něco frustrujícího, tak jsem si tahal karty s nějakou otázkou, abych se cítil líp a dostal se z toho. Pomáhalo mi to," uzavřel.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.