Překvapení pro Karla III. od českých dětí. Dojemné gesto ocenil i velvyslanec

Přání pro nemocného krále vyrobili sedmáci ze základní školy v Liberci za pomoci paní učitelky. Každé z dětí králi poslalo vlastní vzkaz. "Vaše veličenstvo, přeji Vám co nejrychlejší uzdravení," napsal jeden z žáků. "Posílám Vám hodně lásky a pozitivní nálady,“ dodala jeho spolužačka. "Je mi moc líto, že je Vaše veličenstvo nemocné. Doufám, že se Vám brzy začne vracet energie,“ podpořil krále další chlapec.

Dojemné gesto českých dětí pro britského panovníka ocenil na sociální síti X britský diplomat Matt Field. "Přání brzkého uzdravení pro krále Karla III. Vřelé díky žákům 7.A a paní učitelce," poděkoval třídě. 

[chooze:article;value:541640]

Karel III. o své diagnóze informoval minulý týden a částečně se vzdal svých královských povinností. Ty po něm převzal jeho starší syn a následník trůnu princ William, který to v poslední době opravdu nemá jednoduché. V lednu totiž musela do nemocnice i jeho manželka princezna Kate, která podstoupila nespecifikovanou operaci břicha a v péči lékařů strávila dva týdny. Aktuálně pokračuje v domácí rekonvalescenci. 

Král už měl podle dostupných informací zahájit léčbu zákeřné nemoci a podle jeho manželky Camilly se cítí dobře, informoval web Mirror. "V rámci možností se mu daří opravdu skvěle," řekla královna v pondělí na charitativním večeru v Salisbury. 

Karel III. se v úterý vrátil ze svého sídla v Norfolku zpět do Londýna, kde ho tento týden čekají další vyšetření. Buckinghamský palác stále neupřesnil, s jakým typem nádoru král bojuje. Popřel jen, že by souvisel se zvětšenou prostatou, kvůli které byl v lednu hospitalizován. 

Král Karel se vrátil do Londýna. Znovu zamíří do nemocnice:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.