Pár měl chtít ukrást notebooky za statisíce. Nejdřív si je objednal

Ze zdi vytáhli v noci tvárnici a protáhli se dovnitř do ostravské výdejny balíků. "Chodili prostě jenom dozadu pro ty balíky, tam a zpátky," popsal majitel obchodu Pavel.

Údajně si chtěli bez zaplacení odnést balík, ve kterém byly jimi objednané notebooky. Když zjistili, že ve výdejně ještě nejsou, odnesli si 15 jiných balíků. Většinou v nich byly hračky. Při tom je ovšem natočily bezpečnostní kamery.

[chooze:article;value:540863]

"Vzadu tam je spojovací chodba, měli na to teoreticky celou noc si to připravit," upozornil majitel obchodu. Když policisté přijeli, nevěřili vlastním očím.

"Začali řešit, kudy se tady dostali, protože sami byli překvapeni, že nikdo přes dveře nešel," uvedl majitel obchodu. Když údajní zloději z prodejny odcházeli, tvárnici zasunuli zase zpátky do zdi. 

"Ono to nebylo ani poznat, na to jsme vlastně přišli podle kamerových záznamů," sdělil pan Pavel. Do spojovací chodby, která sousedí s prodejnou, se zloději dostali zřejmě přes dveře, ve kterých vylomili panty. 

[chooze:article;value:538366]

Díky kamerovým záznamům policisté během dvou dnů našli podezřelé. V poutech skončil 41letý recidivista a jeho o čtyři roky starší přítelkyně. "Obviněný muž se ke svému jednání doznal, v případě odsouzení mu hrozí až pětileté vězení," informovala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Ke krádeži balíků se policistům přiznala také jeho přítelkyně. Policisté muže navíc obvinili z vykradení tetovacího salónu, ze kterého měl kromě tabletu sebrat několik tetovacích přístrojů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.