Mladík měl útočit na matku a vyhrožovat motorovou pilu. Zadržela ho policie

Policie se zabývala incidentem v menší obci na Karlovarsku. "Kolem půlnoci měl muž přijít k bydlišti své matky, na kterou začal pořvávat, že jí údajně všichni sousedé pomlouvají. Následně měl přijít před rodinný dům sousedů, na které také začal křičet, přičemž se měl pokusit přelézt uzamčenou bránu, což se mu nepovedlo," sdělil policejní mluvčí Jan Bílek.

Ještě více 23letého muže rozzuřilo, že ho soused natáčel na mobil. Matka s manželem se jej snažili uklidnit, ale nepodařilo se jim to. Podle kriminalistů je fyzicky napadnul.

[chooze:article;value:540683]

"V dalším fyzickém napadení mu zabránil syn muže, který byl napaden. Tomu se také podařilo svého otce z místa odvést. Této příležitosti měl podezřelý muž využít, dojít k vozidlu své matky, ze kterého vyndal a nastartoval motorovou pilu," uvedl Bílek. 

Pile měl poté několikrát přidat plyn a údajně všem vyhrožoval. "Poté pilu vypnul a sednul si na příjezdovou pozemní komunikaci. Když si všiml přijíždějících policistů, začal utíkat," popsal Bílek.

[chooze:article;value:539134]

Jakmile podezřelého zadrželi, dali mu policisté dýchnout. Zjistili 2,05 promile. Následoval tedy jeho převoz na protialkoholní záchytnou stanici. Napadený 67letý muž skončil v nemocnici.

Mladík nyní čelí podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. “V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,” uzavírá policejní mluvčí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.