Vážná nehoda na Benešovsku. 10 zraněných, jsou mezi nimi i děti

[chooze:gallery;value:34750]

Nehoda čtyř aut zablokovala v sobotu odpoledne silnici nedaleko Benešova ve Středočeském kraji. "Před 15. hodinou jsme vyjeli k nahlášené dopravní nehodě tří osobních automobilů na silnici I/3 u obce Bystřice na Benešovsku," upřesnili středočeští hasiči na sociální síti X.

"Při srážce se zranilo deset lidí. Vážná zranění utrpělo sedm cestujících, z toho jsou 4 děti," řekl TN.cz mluvčí středočeské záchranné služby Marek Helebrant. Silnice byla v místě srážky několik hodin uzavřená.

[chooze:article;value:540575]

"Podle předběžných informací se nehoda stala tak, že nejdříve se srazily dva vozy jedoucí za sebou. Třetí vůz se chtěl místu srážky vyhnout a v protisměru narazil do čtvrtého auta," sdělil TN.cz mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Na místě zasahovaly tři záchranářské vrtulníky z Prahy, Jihočeského kraje a z Vysočiny. Pomáhali nejen profesionální hasiči z Benešova, ale také dobrovolní z Bystřice a Neveklova.

Jedno vážně zraněné dítě transportoval vrtulník do nemocnice v Českých Budějovicích. Další zraněné převezli záchranáři do pražských nemocnic v Motole, do Ústřední vojenské nemocnice, Thomayerovy nemocnice a nemocnice na Vinohradech. 

Co přesně se u Bystřice stalo, policie vyšetřuje.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.