William už nahradil Karla III.: O nemocném otci nepadlo ani slovo

[chooze:gallery;value:33546]

​Princ William se po zveřejnění zprávy, že jeho otec Karel III. trpí rakovinou, ujal některých oficiálních královských povinností. Na sociálních sítích prince a princezny z Walesu zveřejnil, že ve středu hostil na hradě Windsor přes 50 význačných osobností, kterým následně předal vyznamenání.

Ve slavnostní ceremonii zastal místo panovníka Karla III., který se z veřejného života kvůli léčbě rakoviny stáhl. "Vyznamenávání báječných lidí, kteří v naší komunitě po celé zemi dělají úžasné věci," sdílel William na svém oficiálním účtu sérii fotografií, kde gratuluje mnoha význačným osobnostem.

[chooze:article;value:540722]

Ačkoliv vedl celý obřad ve jménu krále, o svém otci se v příspěvku nijak nezmínil. O několik hodin později ho čeká další úkol, kdy se zúčastní fundraisingového galavečera London Air Ambulance v londýnském hotelu Raffles. Přestože do Velké Británie kvůli vážnému zdravotnímu stavu panovníka přispěchal z USA  dokonce i princ Harry, s Williamem se zatím nesetkal.

Ten se netají tím, že má jiné starosti. "Princ vždy jasně dával najevo, že jeho prioritou je prozatím podporovat manželku a rodinu," uvedl blízký zdroj rodiny pro britský list Daily Mail.

Jeho manželka Kate se totiž zotavuje po operaci břicha, kterou podstoupila v polovině ledna. Princ si původně chtěl vzít i delší volno, aby se o ni a jejich děti mohl postarat. Kvůli vážné diagnóze otce však musel plány přehodnotit. 

Karel III. je mimo službu. Rodina má za něj sedm náhradníků (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.