Překvapivé gesto krále Karla poté, co mu zjistili rakovinu. Alžběta by byla pyšná

Pětasedmdesátiletý monarcha se navzdory nepříznivé diagnóze nechce vzdát svých královských povinností. Podle deníku Daily Mail je jeho rodina i přátelé ohromeni odhodláním, se kterým chce král dále pracovat. Ostatně právě i zesnulá královna byla známá svou pracovitostí.

Královy další povinnosti by si podle zjištění deníku The Sun měli mezi sebe rozdělit William a Camilla. Lékaři totiž hlavě Spojeného království doporučili odpočinek. Král se tak rozhodl stáhnout z veřejného života a zrušit veškeré další plány.

[chooze:article;value:540537]

To, že král Karel III. trpí rakovinou, oznámil Buckinghamský palác v pondělí 5. února. O jaký druh rakoviny se jedná, ale neuvedl. Lékaři zákeřné onemocnění odhalili během královy nedávné hospitalizace v nemocnici, v rámci které měl podstoupit zákrok kvůli zvětšení prostaty.

"Král je vděčný svému lékařskému týmu za jejich rychlý zásah, který byl umožněn díky jeho nedávnému nemocničnímu zákroku," píše se v prohlášení s tím, že král "zůstává zcela pozitivní ohledně své léčby a těší se, že se co nejdříve vrátí do plné veřejné služby".

Ve vysílání TN Live o tématu mluvil odborník Ondřej Kubáček:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.