Oblíbený řetězec na Slovensku definitivně končí. Obchody má i v Česku

Žabka se na Slovensku změní na Tesco Expres. Transformaci společnost oznámila koncem loňského roku. Z původních 29 prodejen Žabka se změní většina, a to 15, píše web tvnoviny.sk. Zbývající prodejny obchodní řetězec definitivně zavře.

"Cílem řetězce je soustředit se na růst značky Tesco – prostřednictvím expres obchodů, supermarketů a hypermarketů a také on-line nabídky. Proto jsme se rozhodli změnit většinu obchodů Žabka na obchody Tesco Expres," cituje web generálního ředitele Teska na Slovensku Martina Kuruce.

[chooze:article;value:539408]

​Změna proběhne do 15. března, prodejny Žabka budou ale otevřené jen do konce února. 

Prodejny Žabka fungovaly na Slovensku přes tři roky, první otevřely v září 2020 v Bratislavě. Postupně se ale prodejní síť dostávala do finančních problémů. Zachránit ji má právě přeměna na Tesco Expres.

V Česku Žabka svou činnost nekončí. "Zákazníci v České republice se nemusí bát, že o prodejny Žabka přijdou, u nás se zavírat nebudou. Naopak se můžou těšit na to, že brzy otevřeme několik nových provozoven Žabky," sdělila TN.cz mluvčí společnosti Tesco Česká republika Iva Pavlousková.

SROVNÁNÍ: Česká města jsou zaplněná supermarkety. Jak jsou na tom jinde? (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.