Pozor na tento zlozvyk. Může zpomalit váš metabolismus a způsobit migrény

Je prokázáno, že správná ranní rutina dodává lidem energii na celý den a také zlepšuje jejich náladu. Jeden specifický zlozvyk ale může způsobit přesný opak a mít škodlivé účinky na lidské zdraví. Podle portálu Mirror může totiž ranní brouzdání na telefonu zpomalovat metabolismus a také způsobit bolesti hlavy.  

Lékařka Janine Bowringová na sociální síti TikTok vysvětlila, že časté sahání po telefonu může přetížit nervový systém. "Nedělejte to. Zvýší se vám v těle hladina dopaminu, a to příliš stimuluje váš mozek a nervový systém," apelovala na své sledující.  

[chooze:article;value:537875]

Bowringová dále varovala před tím, že elektrická a magnetická pole z mobilních telefonů mají vliv také na metabolismus. Zvyšují totiž hladinu vápníku v těle. "Ovlivní to nejen váš metabolismus, ale z působení těchto polí vás také může rozbolet hlava. Displej telefonu navíc vydává modré světlo, které může narušit váš biologický rytmus," řekla lékařka.  

Podle portálu Forbes je nejlepší nechat telefon přes noc v jiné místnosti a používat klasický budík. Pokud mobil používáte místo budíku, měli byste ho alespoň nastavit do leteckého režimu. Po ránu je potom dobré najít si čas pro sebe a svůj mozek zaměstnat něčím pozitivním. Mezi nejvhodnější aktivity patří meditace, cvičení, psaní deníku nebo trávení času s rodinou. Díky tomu budete přes den produktivnější, a navíc se budete lépe soustředit. 

[chooze:article;value:537080]

Oproti tomu ranní kontrolování telefonu vás může podle odborníků akorát zbytečně vystresovat. "Ty požadavky, připomínky a nečekaná překvapení jsou nekonečná. Je toho jen velmi málo, co skutečně nemůže počkat alespoň 59 minut," připomněla autorka knihy Nikdy nekontrolujte e-mail ráno (Never Check Email in the Morning) Julie Morgensternová.

Závislost dětí na sociálních sítích sílí. Jak se má zachovat rodič, radí psycholog:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.