Známý herec během natáčení zjistil, že je příbuzný Karla III. Nemohl tomu uvěřit

[chooze:gallery;value:34662]

​Herec Bob Odenkirk, kterého nejvíce proslavila role právníka Saula Goodmana v seriálu Perníkový táta, je příbuzným krále Karla III. Novinku o své rodině se Odenkirk dozvěděl během natáčení americké televizní show Finding Your Roots (v překladu Hledání kořenů), která je založená na genealogii, uvedl web The Guardian.

​Pořad konkrétně vystopoval Odenkirkovu rodinu zpět o pět generací a zjistil, že herec je 11. bratrancem krále Karla III. Přestože Odenkirk pochází z Chicaga, tak jeho pátý pradědeček Friedrich Carl Steinholz se narodil v Plönu v Německu v roce 1755. A právě on je pojítkem s královskou rodinou.

[chooze:article;value:539165]

​Moderátor Henry Louis Gates Jr. totiž řekl, že Steinholz byl počat v manželství s vévodou z Plönu. Ten byl spřízněn s královskými rodinami Evropy. Herce zjištění překvapilo a nemohl tomu nejdříve uvěřit.

Jako člen královské rodiny se totiž necítí. "Jsem Američan, ne monarchista. Mám pocit, že je to trochu zvrácené," řekl Odenkirk, který monarchii neuznává. "Myslím, že jsme se s demokracií dostali na lepší místo a měli bychom jít touto cestou dál," dodal.

Karel III. minulý týden podstoupil operaci (27/1/24): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.