Velký obrat v počasí. Teploty už brzy prudce vystřelí nahoru

Zdá se, že ta největší zima je už za námi. Předpověď počasí pro následující dny totiž hlásí, že teploty půjdou na většině území Česka značně nahoru. "Vypadá to, že začátek února bude připomínat spíše jaro než vrchol zimy," zhodnotila meteoroložka Dagmar Honsová.

Ještě ve středu padají ale na většině území mrznoucí srážky. "Přes naše území totiž přechází slabá studená fronta, která přináší déšť, a ten je na většině území mrznoucí," vysvětlila Honsová s tím, že se mrznoucí srážky objevují zejména ve východních Čechách.

[chooze:article;value:539094]

​Už ve čtvrtek ale na jižní Moravě naměříme až 9 °C. Pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr. "Ale pak přijde pátek a s ním pololetní prázdniny a teplá fronta," vysvětlila Honsová. V pátek budou nejvyšší odpolední teploty stoupat k 8 °C.

Po pátečním přechodu teplé fronty budou víkendové teploty dosahovat až 12 °C a mohly by tak znovu atakovat teplotní rekordy. "A dá se říct, že po ránu budou zpívat ptáci, protože zejména to sobotní ráno přinese hodně vysoké teploty," dodala meteoroložka s tím, že by neměly klesat pod pět stupňů.

Výrazně nadprůměrné teploty hlásí ale i další země. Už v minulém týdnu ve Španělsku v maximech naměřili 30 °C, v neděli ve Francii rtuť teploměru vystoupala k letním hodnotám na 25 °C a také nad Velkou Británií ve Skotsku v neděli teploměry ukázaly 19,6 °C.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.