Metoda Markovič: Hojer už je na Voyo. Herecké výkony berou dech, říkají hvězdy

[chooze:gallery;value:34587]

​Nejděsivější případy vražd 70. a 80. let, specifické metody kriminalisty Markoviče a jeho neobvyklý vztah s vrahem Hojerem. O tom je nová série Metoda Markovič: Hojer. "Markovič byl skutečnou legendou kriminalistiky. Jeho metoda spočívala v tom zacházet se zločincem jako s každým jiným. To je tak ojedinělé, že to slibovalo obrovský příběh," řekl ředitel vývoje obsahu TV Nova Michal Reitler. 

V roli kriminalisty Markoviče uvidí diváci herce Petra Lněničku, do role sériového vraha se převtělil mladý herec Petr Uhlík. "Já vlastně nemám rád televizní filmy a seriály, kde se adorují zločinci. Tady se mi líbilo, že tím hrdinou je obyčejný člověk, který stojí na druhé straně a který pomáhal zločince a to zlo eliminovat a snad i napravovat," prozradil Lněnička.

[chooze:article;value:538571]

​"Pro mě to byla jedna z nejlepších prací, co jsem zažil v rámci kvantity i kvality. Dostal jsem výživového poradce, zhubnul jsem deset kilo a dostali jsme obří spisy z policejního archivu, takže toho materiálu bylo šíleně moc," popsal přípravu na roli Uhlík.

Slavný kriminalista strávil u policie dlouhých 36 let. Když zrovna neobjasňoval vraždy, věnoval svůj volný čas rodině. Manželku Evu Markovičovou si před kamerou zahrála herečka Sarah Haváčová, která dokonce měla možnost se s paní Evou osobně setkat.

[chooze:article;value:523665]

​"Byla to velká čest a zodpovědnost, protože člověk to nesměl pokazit. Snažila jsem se to udělat co nejlíp, abych paní Markovičovou nezklamala. Pověděla mi třeba, jak si doma říkali se svým manželem. Vím, jaké měli přezdívky, ale to nebudu prozrazovat," doplnila Haváčová. 

V dalších rolích uvidí diváci například Václava Neužila, Davida Prachaře, Adama Mišíka či slovenského herce Dana Heribana, pro kterého to byla bohužel jeho poslední životní role. "Mě zasáhla smrt Dana Heribana, se kterým jsem trávil spoustu volného času. Ta zpráva mě úplně rozsekala minulý rok," řekl Uhlík.

Na slavnostní premiéře se to hemžilo známými tvářemi, které si novou sérii nemohly vynachválit. "Je to krásně zpracované. Herecké výkony mi vzaly dech a těším se, až to budu moct dokoukat," reagoval herec Vojtěch Machuta. "Já jsem z toho v šoku a zároveň mile překvapená. Všechny výkony jsou fenomenální, já si z toho sedám na zadek. Líbil se mi hlavně Petr Uhlík, klobouk dolů," uzavřela herečka Veronika Divišová.

Sledujte sérii Metoda Markovič: Hojer už nyní na Voyo.

Podívejte se na záznam ze slavnostní premiéry:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.